bara så att ni vet,

http://www.danshogskolan.se/web/Danshogskolan_kritiserar_utredning_om_yrkesdansarskola.aspx

Idag lämnar Danshögskolan in ett remissvar till Utbildningsdepartementet över betänkandet Ta klass (SOU 2009:27) som föreslår inrättandet av en svensk yrkesdansarskola på grundskole- och gymnasienivå. Danshögskolan är kritisk till utredningen som man ser flera brister i.

- Utredningen har inte satt den föreslagna utbildningen i relation till vare sig den samtida danskonstens och balettens utveckling eller till högre utbildning och forskning inom dansområdet. Danshögskolan menar att en satsning på grundskola och gymnasium bör göras i relation till högre utbildning och till den starka utveckling som pågår inom danskonstområdet, säger Efva Lilja, rektor vid Danshögskolan.

Danshögskolan anser att fokus för en dansarutbildning bör vara att utbilda kompetenta, virtuosa och spännande dansare som kan bidra till utveckling av arbetsmarknad, arbetsformer och konstnärskap i ett dynamiskt och mångkulturellt samhälle. Utredaren föreslår ett allt för statiskt perspektiv med utgångspunkt i hur arbetsmarknaden har sett ut.

- Danshögskolan välkomnar en yrkesdansarskola på grundskole- och gymnasienivå, det skulle främja svensk danskonst i dag och i framtiden. Utredaren föreslår en skola med två skilda inriktningar; klassisk balett och modern dans. Vi menar att skolan endast ska ha klassisk balett som inkluderar den moderna dansen. Danshögskolan har varit öppna för samverkan till gagn för den föreslagna skolan, vi är tyvärr en resurs som utredaren helt har förbigått, avslutar Efva Lilja.  

För mer information
Efva Lilja, rektor vid Danshögskolan, tel 0704-88 87 12


Kommentarer
Postat av: ankii

fast de bilderna är inte så mycket att hänga i julgranen kan jag ju säga xD så du har inte missat så mycket

2009-12-29 @ 11:12:23
URL: http://skitzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0